Spännande workshops inom media

Workshops är ett bra sätt att lära sig mer om ett specifikt område. Till skillnad från föreläsningar är en workshop mer inriktad på praktiska övningar och problemlösningar. Det finns de som pågår i bara någon eller några timmar, men också de som kan hålla på i flera dagar i rad. Idag finns det ett stort utbud av workshops inom media, och en rad aktörer som anordnar dem. Inom området media finns det bland annat evenemanget Internet i Fokus. Även Wednesday Relations är en viktig aktör att hålla koll på inom området.

Workshops av varianten runda bordet

Workshops på Internet i Fokus 2016

Det finns ett stort utbud av seminarier, föreläsningar och workshops på årets upplaga av Internet i Fokus. De flesta behandlar områdena webb och digital marknadsföring. Några som kan nämnas är ”Bevisa värdet på dina sökord – så räknar du” där Andreas Nilsson från Ranktrail lär ut om sökmotoroptimering med fokus på nyckelord. Till denna föreläsning hör också en workshop. En annan intressant föreläsning med efterföljande workshop står föreläsaren Jennie Isberg från företaget Lundalogik för. Den kallas för ”Mätbar marknadsföring som skapar tillväxt” och fokuserar på hur man använder fakta istället för magkänsla för att garantera tillväxt inom marknadsföringen.
Andra workshops på mässan som är värda att nämna är till exempel ”Social selling – konvertera era följare till kunder” som fokuserar mycket på hur man använder sig av sociala medier som ett verktyg i sin försäljningsstrategi. Det bjuds också på aktuella föreläsningar om hur man använder mobila lösningar för att nå ut till presumtiva kunder och om så kallad augumented reality. Det är en teknik med vilken mobilanvändare ser en digital verklighet ovanpå den fysiska verkligheten då de sveper telefonen över ett område. Pokémon Go är ett högaktuellt exempel på detta.

Workshops anordnade av Wednesday Relations

Vill du få bättre koll på vad som händer inom media och marknadsföring? Wednesday Relations arbetar med att utbilda och utveckla marknadsförare. Detta gör de genom att regelbundet anordna kurser, föreläsningar och workshops med mera. Som medlem i Wednesday Relations får du därför löpande erbjudanden om att delta i flera kostnadsfria evenemang av dessa slag. Inbjudningarna kommer till dig i mejlform. Stockholm, Göteborg eller Malmö är de städer som du vanligtvis kan besöka dessa gratisseminarier i, men i höst ges de endast i Stockholm.
Seminarierna i höst behandlar flera intressanta ämnen. ”Marknadschefens utmaningar 2017″ tar upp olika ämnen som är viktiga för en marknadsförare i chefsposition att ta hänsyn till för att hänga med i en tid där kundbeteendet förändras snabb. ”Service som det starkaste konkurrensmedlet” tar upp vikten av kvalitativ service för att upprätthålla ett företags goda namn. Detta handlar främst om bank- och finanssektorn. ”Key marketing trends that really matter” berör nyckeltrender inom marknadsföring. Förutom detta erbjuds en mängd relaterade workshops. Dessa får man dock betala för.

Kompetensutveckla dig genom workshops

Föreläsningar, seminarier och workshops är bra sätt att kompetensutveckla sig på. Inom media anordnas sådana regelbundet och i flera olika städer i Sverige. Håll koll på Internet i Fokus och Wednesday Relations, men glöm inte heller bort att det finns många andra alternativ. Många finns idag på nätet, vilket gör att du inte behöver resa bort för att delta i dem. Du kan också prata med din arbetsgivare om detta, de brukar ofta uppskatta att deras arbetstagare vill kompetensutveckla sig inom något område.